If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Специално ще дойда на следващата среща за да демонстрирам слабото и студено парно на пустите му 33-ки. Както и митовете за скапаните трансмисии, течовете между двигателя и скоростната кутия, капсулованите боксери и прочее....
Тва за скапаната трансмисия е факт а не мит!
Ако не ми вярваш ще си размениме колите и ще се опитваш да караш след мен ако скоростите ти издържат бърза обиколка на софия начи аз черпа и ти стискам ръката
Здравейте колеги.Значи алфата ми е новият модел т.е ново купе ново табло 91г.По въпроса с вентилатора той духа яко ,както по- горе писах ,кото вкл.копчето на климатика да върти въздоха само в купето духа много жега не може да си държиш ръката пари да ама не,поти също така яко стъклата,обаче като пусна от вън духа хладко. Та си мисля че радиаторчето не е запушено иначе нямаше да грее яко когато го пусна само в купето да върти . Не мога да разбера какво става?А когато дам повече газ на колата когато сам на место почва да духа по топло .паботи ли при нормални обороти т.е 900/950 започва да е хладак въздуха ,за това питам,чудна работа ? Някой да е патил така?
Е, ок. Вече ми помина.
То баш зимата изскачат разни вече клатещи се звена. Какво да се прави. То нови коли се чупят, камо ли кола от 93-та Та било то и Алфа Хем я поддържам. Не е да я оставя на самочупене
Е, ок. Вече ми помина.
То баш зимата изскачат разни вече клатещи се звена. Какво да се прави. То нови коли се чупят, камо ли кола от 93-та Та било то и Алфа Хем я поддържам. Не е да я оставя на самочупене
Споко братле питай Гиги аз с ква бобина карах няма няма и у средата на ксъстовището колата загасне Ич да не ти пука важното е като тръгне псуващите да остават далеееч назад
Здравейте пичове и.. та за парното на мойта алфа да пиша ,оправих го значи :P Та какво се оказа ,един приятел с 155 ми вика и неговото било така та ,сваляте значи пласмасовата кора от вън детона нея са чистачките ,внимателно и от- доло какво има а? един въздушен филтар обаче това важи за тези с климатиците "там където има климатик винаги има и филтар" та аз го свалих и сега е баня , :P :P и много поздрави на старите Жулиетки дето 33 нема парно аре глей си работата
Никой явно не имал този проблем с парното Егати алфите
моя проблем се оказа омачкано жило - това което движи клапата разпределящапотоците въздух (дали да върти въздуха в купето или да вкарава от вън). над пепелника 3-те врътки работеха привидно добре, но задния край на тази която сменя купе/вън беше счупен, а жилото на топло/студено омачкано в 2та края, където порави кофти чупки и дърпаше, но не можеше да избута клапата до крайно положение.
разглобява се много кофти, можеш да си направиш бърза и лесна диагностика дали е от това като раздвижиш на ръка кобилицата движеща клапите под предния капак. Като застанеш от страната на шофьора от страни долу на пластмасата покриваща вентилатора вкарващ въздух в купето. накарай някой да развърти ръчките докато гледаш къде ще се раздвижи другия край на жилото - да не гадаеш.
След като ги пипнах дебита въздух влизащ в купето ми се увеличи 3-4 пъти, и не мога да си държа ръката на парното от жега- цяла зима обаче умрях от студ
alfa romeo 33 1.4IE 1992
Въпрос: Какво влиза последно в главата на бръмбар блъскащ се в предното стъкло на движещ се автомобил?
Отговор: Неговият задник.
Като край на темата, може би!
33-ките имат желязно парно (говоря за новите, след '90г.) Ако нямаш парно първо си поглеждаш термостата (той определено е слабо място) и след това вече жилата. Трябва като въртиш врътката за топъл-студен въздух да чуваш движение на клапа в арматурното табло. Накрая вече е и запушен радиатор за парното - случва се при слагане на добавки за спиране на утечки по охлаждащата с-ма
Comment